cinema city

Animirani filmovi u programu

  • Objavi na Facebook mrežu
ZELENA KNJIGA: VODIČ ZA ŽIVOT

ZELENA KNJIGA: VODIČ ZA ŽIVOT

DOBITNIK TRI NAGRADE OSCAR

Originalni naslov: Green Book
Redatelj: Peter Farrelly
Uloge: Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini...
Žanr: Biografija, drama, komedija

Trajanje: 130 min

Sinopsis

Dva puta nominiran za nagradu Oscar, Viggo Mortensen (Ruska obećanja, Kapetan Fantastični) i dobitnik nagrade Oscar, Mahershala Ali (Moonlight) glavne su uloge u filmu Zelena knjiga: Vodič za život. U netipičnom izletu u malo drugačiji žanr, redatelj Peter Farrelly (Glup i gluplji, Svi su ludi za Mary) donosi nam priču inspiriranu istinitim prijateljstvom koje je nadvladalo rasne i klasne razlike šezdesetih godina u SAD-u.

Kada 1962. godine Tony Lip (Mortensen), izbacivač talijansko-američkog podrijetla koji nije završio niti osnovnu školu, dobije posao vozača Dr. Dona Shirleyja (Ali), svjetski poznatog pijanista (ujedno i Afroamerikanca), njih dvojica moraju se koristiti Zelenom knjigom za crnce koji se nalaze na putu kroz američki jug kako bi im ona ukazala na nekolicinu mjesta koja se smatraju sigurnima za Afroamerikance. Suočeni s rasizmom i opasnosti, kao i s neočekivanom humanošću i humorom, njih dvojica prisiljeni su za sobom ostaviti vlastite nesuglasice kako bi preživjeli i doživjeli putovanje svojih života.

Film Zelena knjiga: Vodič za život jedan je od najhvaljenijih filmova godine, pobjednik filmskog festivala u Torontu i dobitnik mnogobrojnih priznanja uključujući i 3 nagrade Zlatni globus (najbolji film – komedija, sporedni glumac i scenarij)...

Scene iz filma

Video

PARTNERI I SPONZORI


Coca Cola BBI centar Vakufska banka Manuel caffe
Skittles M&Ms Orbit Radio Sarajevo   ljepota i zdravlje      Klix   City   e-kapija